Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εφτά δικαστικές αποφάσεις απειλούν το Μνημόνιο





 Επί ξύλου κρεμάμενο μπορεί τελικά να βρεθεί το ελληνικό Μνημόνιο
και κατ” επέκταση το πρόγραμμα αναδιάρθωσης της ελληνικής οικονομίας, μέχρι το τέλος καλοκαιριού, εξαιτίας μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων, που αναμένονται σε κορυφαίο βαθμό, προσεχώς.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου, φτάνει η ώρα της ανακοίνωσης των αποφάσεων που αφορούν στις παρακάτω υποθέσεις:
α) του «κουρέματος» των ομολόγων (θα πρόκειται για νέες υποθέσεις, διαφορετικές από εκείνες που κρίθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν)
β) του θεσμού της διαιτησίας
γ) των συλλογικών συμβάσεων, που ουσιαστικά έχουν καταργηθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο, κυρίως, των κατώτατων απολαβών, στον ιδιωτικό τομέα,
δ) των διαπραγματεύσεων, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων,
ε) του πολυνομοθετήματος του υπουργείου Ανάπτυξης
στ) των ειδικών μισθολογίων και
ζ) των περικοπών που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.
Για όλα τα παραπάνω θέματα έχουν γίνει προσφυγές ακύρωσης στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές τους αποφάσεις. Το γεγονός πάντως ότι:
1) στην Πορτογαλία το ανώτατο δικαστήριο, εκεί, έκρινε αντισυνταγματικές παρόμοιες αποφάσεις και
2) το ΣτΕ έκρινε ως παράνομη μείωση μισθού σε ένστολους, κάτι που βαρύνει το κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών, για ευνόητους λόγους.

ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Εφτά δικαστικές αποφάσεις απειλούν το Μνημόνιο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/blog-post_4061.html#ixzz34zwS7Am4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου